Fan Club PHYTO Polska


Instagram

kuchnia

 Dieta bezglutenowa:

- pudding czekoladowy
- sałatka coleslaw 
- tagliatelle z rukolą i mango
- Jelly Belly
- McDonald's 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Śniadania:


- jajecznica
- eggy bread, czyli chleb obtoczony w jajku
- naleśniki z sosem cytrynowym
- musy czekoladowo-owocowe ( bananowy i jagodowy )
- gęsty koktajl bananowo-truskawkowy
- scones, czyli bułeczki z rodzynkami

Obiady:

- kuskus z dodatkami w 5 minut
- danie z 5 składników
- makaron z fenkułem
- koper włoski w sosie śmietanowym podany z ryżem
- frittata ze szpinakiem i nie tylko
- spaghetti ze szpinakiem

Kolacja:

- tortille z rukolą
- scones, czyli bułeczki z serem
- zapiekany ser z czosnkiem i rozmarynem

Sałatki:

- z selerem naciowym
- z koprem włoskim
- ze szpinakiem
- z dorszem
- żółtą cukinią
- z bratkami oraz grzankami
- świeże zioła w ogrodzie i na parapecie

Desery:

- domowe lody truskawkowo-śmietanowe
- lody jogurtowo-malinowe
- jogurt z malinami
- bezy z sosem żurawinowym

Sosy:

- vinegrette

 

Napoje:

- mleczny koktajl jagodowy
- koktajl na bazie czekoladowego mleka sojowego z truskawkami (i bananami)
- koktajl z mango
- świeżo wyciskany sok z selera naciowego i zielonych winogron
- herbata lawendowa
- rooibos 
- herbaty 
- biała herbata Mango Delight Greenfield 
- świeżo wyciskane soki

Produkty spożywcze:

- jajka
- sok z brzozy
- sól morska prowansalska 

Zakupy:

- w maju
- we wrześniu 
- bezglutenowe w styczniu 

Smakołyki:

- lody
- bubble tea 
- Jelly Belly 
- pizza
- owocowe muffinki
- macarons

Książki:

- moja pierwsza książka kucharska: The Usborne first cookbook
- książka kucharska dla dziewczynek






Brak komentarzy :

Prześlij komentarz