Fan Club PHYTO Polska


Instagram

czwartek, 28 czerwca 2012

spaghetti ze szpinakiem



Na patelki z odrobiną oliwy podsmażam filet z kurczaka, dodaję szpinak baby i młody czosnek.


Następnie: camembert, koperek i ziarna słonecznika.


Łączę z makaronem z dodatkiem sosu, który przygotowuję na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem soli morskiej i ulubionych ziół.


Danie jest szybkie i proste w przygotowaniu oraz bardzo smaczne :)

15 komentarzy :

  1. Pyszota! Ja dzisiaj wciągałam klasyczne penne ze szpinakiem ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam :) Uwielbiam makarony :)
    A szpinak +makaron to uczta dla podniebienia:D

    OdpowiedzUsuń
  3. w życiu bym nie wpadła na camembert i na pestki słonecznika a u Ciebie to wygląda tak prosto i pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajny i prosty przepis! Uwielbiam makaron w połączeniu ze szpinakiem i camembertem, tylko u mnie z reguły jest to pełnoziarniste penne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. czyli zdrowsza opcja :) też lubię :)

      Usuń
    2. Ja jakoś w ogóle przestawiłam się na ciemny makaron i w sklepie sięgam po niego odruchowo :)

      Swoją drogą, to już dawno nie jadłam, chyba wiem, co zrobię jutro na obiad :)

      Usuń
    3. ja dzisiaj zakupiłam makaron z otrębami pszennymi ;)
      w takim razie, życzę smacznego :)

      Usuń
  5. Nigdy nie robiłam ;/ muszę. muszę !

    OdpowiedzUsuń
  6. ja robię z serem feta:> ale camembert uuuuwieeelbiaaam!:D muszę spróbować! i pestki słonecznika muszą fajnie chrupać.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. też lubię :) można też dodać inne sery pleśniowe, np. brie, czy gorgonzola :) Pestki słonecznika, żeby były bardziej chrupiące lepiej podprażyć osobno na patelni i posypać nimi już gotowe danie.

      Usuń
  7. Super danie - uwielbiam makarony. Mniam ;))))

    OdpowiedzUsuń