Dieta bezglutenowa:
- pudding czekoladowy- sałatka coleslaw
- tagliatelle z rukolą i mango
- Jelly Belly
- McDonald's
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Śniadania:
- jajecznica
- eggy bread, czyli chleb obtoczony w jajku
- naleśniki z sosem cytrynowym
- musy czekoladowo-owocowe ( bananowy i jagodowy )
- gęsty koktajl bananowo-truskawkowy
- scones, czyli bułeczki z rodzynkami
Obiady:
- kuskus z dodatkami w 5 minut- danie z 5 składników
- makaron z fenkułem
- koper włoski w sosie śmietanowym podany z ryżem
- frittata ze szpinakiem i nie tylko
- spaghetti ze szpinakiem
Kolacja:
- tortille z rukolą- scones, czyli bułeczki z serem
- zapiekany ser z czosnkiem i rozmarynem
Sałatki:
- z selerem naciowym- z koprem włoskim
- ze szpinakiem
- z dorszem
- żółtą cukinią
- z bratkami oraz grzankami
- świeże zioła w ogrodzie i na parapecie
Desery:
- domowe lody truskawkowo-śmietanowe- lody jogurtowo-malinowe
- jogurt z malinami
- bezy z sosem żurawinowym
Sosy:
- vinegretteNapoje:
- mleczny koktajl jagodowy- koktajl na bazie czekoladowego mleka sojowego z truskawkami (i bananami)
- koktajl z mango
- świeżo wyciskany sok z selera naciowego i zielonych winogron
- herbata lawendowa
- rooibos
- herbaty
- biała herbata Mango Delight Greenfield
- świeżo wyciskane soki
Produkty spożywcze:
- jajka- sok z brzozy
- sól morska prowansalska
Zakupy:
- w maju- we wrześniu
- bezglutenowe w styczniu
Smakołyki:
- lody- bubble tea
- Jelly Belly
- pizza
- owocowe muffinki
- macarons
Książki:
- moja pierwsza książka kucharska: The Usborne first cookbook- książka kucharska dla dziewczynek
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz