Szukam idealnego podstawowego przepisu na muffiny, który możnaby było dowolnie modyfikować w zależności od posiadanych składników i ulubionych dodatków.
Przychodzi Wam coś do głowy? :)
Sezon na wiśnie i czerwone porzeczki w pełni. Pora to wykorzystać :)
Ciekawostka :)
Czy wiedzieliście o tym, że laktoza zawarta w mleku i jego przetworach jest rozkładana nie tylko przez enzym laktazę, ale także przez wysoką temperaturę?
Dlatego osoby z nietolerancją laktozy, w wyniku niedoboru laktazy, mogą cieszyć się produktami na bazie mleka przygotowanymi w odpowiednio wysokiej temperaturze, tj. powyżej 225 stopni Celsjusza :)
Chętnie poznam Wasze ulubione przepisy na muffiny :)
A mi sie wladnie jesc chce..ja bym jeszcze dodala biala czekolade:-)
OdpowiedzUsuńmmm, pycha :D
UsuńWyglądają smaaakowicie:))
OdpowiedzUsuńAż ślinka leci :)
OdpowiedzUsuńnam nam ale byz sobie do kawki zjadla:)
OdpowiedzUsuń