Do wersji wegetariańskiej wykorzystałam:
- kaszę kuskus (przygotowaną wg przepisu na opakowaniu)
- świeży szczypiorek
- koperek
- pomidora
- paprykę
- czosnek
- ser żółty
- ser typu greckiego
- sezam
- bazylię
- lubczyk
- sól prowansalską.
Wszystkie składniki podgrzałam na patelni bez dodatku tłuszczu.
Powyżej wersja dania z dodatkiem mięsa ( zamiast serka typu greckiego).
O kurcze, świetny przepis! hmm będę musiała przetestować, faktycznie szybki no i zdrowy! bez tłuszczu ale ser się rozpuszcza i jest pewnie pyszne :)
OdpowiedzUsuńMmm bardzo fajny przepis :)
OdpowiedzUsuńMniam, uwielbiam kuskus. Ja robię coś podobnego tylko bardziej w wersji light. W garnku na wodzie z wszelkimi ziołami i czosnkiem (może też być szczypta soli i pieprzu), gotuję pokrojone w piórka papryki różnego koloru, cukinię i cebulę. W tym samym garnku gotuję też filet z piersi kurczaka (przyprawiony do smaku). Wszystko wykładam na kuskus, kurczaka mozna pokroić :). na koniec przyprawiam curry i gotowe. :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję za przepis :) Na pewno wypróbuję :)
UsuńMoże spróbuje, bo mam dwie lewe ręce do gotowania, a ta potrawa wydaje się dość prosta.
OdpowiedzUsuńspróbuj :) Kaszę kuskus zalewasz wrzącą wodą, wszystkie składniki wrzucasz na patelnię i właściwie wszystko samo się robi ;)
Usuńmniaaam wygląda przepysznie :D
OdpowiedzUsuń