Na patelki z odrobiną oliwy podsmażam filet z kurczaka, dodaję szpinak baby i młody czosnek.
Następnie: camembert, koperek i ziarna słonecznika.
Łączę z makaronem z dodatkiem sosu, który przygotowuję na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem soli morskiej i ulubionych ziół.
Danie jest szybkie i proste w przygotowaniu oraz bardzo smaczne :)
Pyszota! Ja dzisiaj wciągałam klasyczne penne ze szpinakiem ;D
OdpowiedzUsuńale się zgrałyśmy ;)
UsuńMniam :) Uwielbiam makarony :)
OdpowiedzUsuńA szpinak +makaron to uczta dla podniebienia:D
o, tak :)
Usuńw życiu bym nie wpadła na camembert i na pestki słonecznika a u Ciebie to wygląda tak prosto i pysznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny i prosty przepis! Uwielbiam makaron w połączeniu ze szpinakiem i camembertem, tylko u mnie z reguły jest to pełnoziarniste penne :)
OdpowiedzUsuńczyli zdrowsza opcja :) też lubię :)
UsuńJa jakoś w ogóle przestawiłam się na ciemny makaron i w sklepie sięgam po niego odruchowo :)
UsuńSwoją drogą, to już dawno nie jadłam, chyba wiem, co zrobię jutro na obiad :)
ja dzisiaj zakupiłam makaron z otrębami pszennymi ;)
Usuńw takim razie, życzę smacznego :)
Nigdy nie robiłam ;/ muszę. muszę !
OdpowiedzUsuńpolecam ;)
Usuńja robię z serem feta:> ale camembert uuuuwieeelbiaaam!:D muszę spróbować! i pestki słonecznika muszą fajnie chrupać.
OdpowiedzUsuńteż lubię :) można też dodać inne sery pleśniowe, np. brie, czy gorgonzola :) Pestki słonecznika, żeby były bardziej chrupiące lepiej podprażyć osobno na patelni i posypać nimi już gotowe danie.
UsuńSuper danie - uwielbiam makarony. Mniam ;))))
OdpowiedzUsuńja też, wszystkie rodzaje :)
Usuń